Trauma hersteltraining
Voor meer rust, ontspanning en vertrouwen

Deze training is er specifiek op gericht om te leren hoe trauma en PTSS werkt en hoe je hiermee om kan gaan in de dagelijkse praktijk thuis en op het werk en andere omgeving. Vaak komt dit bij de reguliere traumahulp niet zo snel aan de bod vanwege beperkte ruimte, tijd. Echter is het omgaan met trauma en PTSS niet altijd even makkelijk met een gezin, huishouden, werk en andere bezigheden. Hoe je dat doet leer je in deze training stap voor stap.

Wat levert deze hersteltraining op?

* Minder stress, meer rust en zelfvertrouwen
* Persoonlijk plan voor zelfzorg en herstel
* Praktische handvaten voor thuis en op werk

Inhoud Trauma hersteltraining
In deze training zorgen we allereerst voor een goede basis van rust, inzicht en tools om een veilig gevoel te creëren en de balans terug te vinden.

Elke sessie wordt geoefend met specifieke traumagerichte oefeningen. Waarmee de signalen van lichaam en geest beter herkent worden. Er wordt inzicht gegeven in triggers en hoe hiermee om te gaan. Zodat stress, spanning en angsten verminderen en het vertrouwen vergoot wordt.

Tijdens de training wordt er een persoonlijk herstelplan gemaakt wat afgestemd is op de persoonlijke wensen, behoefte en werk-en leefsituatie. Zodat het precies duidelijk is waar de dagelijkse focus op gelegd kan worden. Zodat er een passend en duurzaam herstel is.

De digitale traumaoefeningen worden toegestuurd zodat deze overal en op elk moment beluistert kunnen worden. Op je smartphone, tablet of I-phod.

Er wordt gezorgd voor een veilige bedding en er wordt trauma sensitief gewerkt. Voor aanvang van de training is er altijd nog telefonisch contact ter kennismaking en om af te stemmen op wat er nodig is, waar behoefte aan is en wat je graag wilt bereiken. En indien het gewenst is wordt er ook afgestemd, samengewerkt met andere behandelaren.

Praktische inhoudelijke informatie:
* 8 sessies van 1,5 uur bestaande uit gesprekken, traumagerichte oefeningen;
* Persoonlijk herstelplan
* Praktisch toepasbaar op het werk en privé;
* Inclusief digitale MP3 oefeningen
* Kan op in-company, op locatie of online gegeven worden;
* Overdag of in avonduren in overleg

Voor wie:
Medewerkers met trauma en of PTSS
De training wordt ook in samenwerking met psychotherapie- huisartsenpraktijk, reïntegratiebedrijf gegeven.

Kosten:
Voor meer informatie of een offerte aanvraag kunt u contact opnemen met: Claudia Leenaars tel: 06-53964826.